lördag 14 juni 2014

Tutorial: Min Hexabox

För att ni skall få bakgrundshistorien till denna box så var det så att en dag innan jul 2009, så stod jag i kassakön i mataffären och hade tråkigt. Så för att underhålla mig själv lite så började jag spana runt i hyllorna runt mig och letade inspiration bland alla fina chokladförpackningar som fanns inför julhelgerna.
Och en av de fina askarna var ifrån Lindt och hade liknande topp som min ask, men den hade bara fyra sidor, så jag tänkte att en sådan vill jag göra, fast mer rund. Så jag krafsade fram papper och penna i min väska och gjorde en snabbskiss på hur chokladasken såg ut och så fort jag kom hem så satte jag igång att testa hur jag kunde göra min egen variant, med sex sidor.
Idag tänkte jag ge er en beskrivning på hur jag gjorde min box. Själva beskrivningen gjorde jag redan 2010, men då hade jag inte startat min blogg ännu. Så på efterfrågan kommer här en "blast from the past".
Starta med att mäta ut enligt mallen nedan alla linjer skall bigas och de runda görs med en cd skiva eller något annat runt, som på kommande bild. Gör två av dom och sätt ihop på längden Storleken på boxen kan man variera men rutorna på översta raden måste ALLTID vara kvadrater för att boxen skall gå ihop.
Se till att vika alla bigade linjer och stansa ut de hål som syns på kommande bild
Montera ihop boxen och pressa ner locket innan du monterar en bottenplatta, då det gör det lättare att få boxens form jämn.
Jag hoppas att ni gillade beskrivningen och ser gärna att ni lämnar en kommentar.

Tack för titten!
//Tina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar