tisdag 27 december 2011

Julalbum

Hej på er!
Ja, nu kommer äntligen det efterfrågade inlägget om mitt kuvert-album med jultema och med tanke på att julen passerat och många av er säkert har kameran full av fina bilder så passar väl ett album utmärkt?

Som en grund på kuverten har jag använt papper ifrån Pion Design och utrivna sidor från en gammal bok. De utrivna sidorna sitter i första hand på flikarna i albumet.
Igenom hela albumet har jag använt en hel del gesso utblandat med vatten. Kanter och så har ju naturligtvis fått massor med distressfärg på sig, trodde ni att jag skulle klara mig utan det? Haha!

Eftersom albumet är gjort av kuvert, så har varannan sida en extra ficka att stoppa bilder eller annat i. I like!

Inget julalbum utan granar, mina vänner! Den stora granen är gjort med resist-teknik och den lilla granen är utstansad i chipboard och sedan insmetad med snow tex.

Vad vore en jul utan änglar, den här sidan blev helt dedikerad till änglar.

För att få ytterligare utrymme för foton så täckte jag en hel sida med ett snyggt, ruffigt kuvert som jag stämplade text på och embossade i vitt. Sedan fick även kuvertet en mjölkig yta med hjälp av gessoblandningen.

Fotomattor och plats för journaling. Även här en del resist-teknik.

Gammeltomten ville också vara med.

Nu skall jag faktiskt avslöja en grej för er. När jag gjorde den här sidan med flickan och hunden så smetade jag på massor av gessoröra och %¤#"%"#! jag klistrade ihop kuvertet. Men ni vet väl vad man gör när man pysslar och det inte blir som man tänkt...?

In the words of Tim Gunn "Designers, Make It Work"

Sidan var redan trasig, det var omöjligt att öppna upp kuvertet igen utan att riva sönder det. Så hur valde jag då att rädda det hela? Jo, jag river i det ännu mer såklart! Och så gjorde jag istället en förlängning av fliken.

Här på sista sidan finns gott om plats för en sista journaling.
Baksidan ville jag hålla ganska enkel och då blev det såhär.

Tack för titten!
//Tina

2 kommentarer:

 1. Hejsan
  Jätte snyggt och vackert
  Vildas Puck

  SvaraRadera
 2. Det är så jättefint. Tack för att
  du la ut bilder på det. Har väntat på dom.
  Den som väntar på något gott.../ Annika

  SvaraRadera